Betaalbare elektro voor op een studentenkot

08 augustus 2019

De huurovereenkomst voor je kot in Gent, Brugge, Antwerpen, Brussel of Hasselt is al een tijdje terug ondertekend. Hier ga je het komende schooljaar tijdens de week wonen en leven. Soms is je kot of studio bemeubeld en volledig uitgerust met de meest essentiële keukentoestellen. Maar soms ook niet.

Omdat jij deze zomer geen tijd hebt om uit te zoeken wat je allemaal nodig hebt, presenteren we jou onze kant-en-klare lijst met de kot essentials. En allemaal aan een heel betaalbare prijs.

Anker

[]

Microgolf

Dé klassieker op kot. Zonder microgolf geen eten. Want je moet toch de maaltijdrestjes van je mama kunnen opwarmen? Koken en opwarmen in de microgolf is snel en het toestel neemt weinig plaats in. Zet je microgolf bovenop je tafelkoelkast en bespaar nog meer plaats in je veel te kleine kot. Kies een microgolf met grill zodat je ook pizza’s kan bakken.

> Microgolf kopen

Kleine frigo

Iedereen die op kot heeft gezeten zal het beamen. Niets vervelender dan kotgenoten die je eten of drank stelen uit de frigo. En jij blijft achter met een lege maag. Zet een kleine en compacte tafelkoelkast op je eigen kamer en je eten verdwijnt niet meer. Zo hoef je ook niet telkens naar de keuken te lopen om de melk voor je cornflakes of een fris blikje cola te halen.

> Tafelkoelkast kopen

Steelstofzuiger

Dweilen hoef je op kot niet te doen. Niemand houdt zich daarmee bezig, maar af en toe stofzuigen is wel een must. Je wil het toch een beetje proper houden. Een steelstofzuiger is handig én compact. Kies eentje met een geïntegreerde kruimelzuiger om je bureau, zetel en de hoekjes van de kamer te stofzuigen. Steelstofzuigers werken met een batterij en zijn daardoor ideaal voor kleine ruimtes. Ontdek welke steelstofzuiger je moet kiezen.

> Steelstofzuiger kopen

Anker

[]

Koffiemachine of waterkoker

Geen kot zonder koffiemachine. Dat kan de klassieke koffiezet zijn, maar ook een Senseo, Dolce Gusto, Nespresso of volautomatische espressomachine. Ontdek welke koffiemachine bij jou past.

Of kies een waterkoker om snel thee of oploskoffie te maken. Extra tip: wil je pasta koken? Kook het water dan eerst in de waterkoker. Zet de pot met kokend water op je mini kookplaat en je pasta is sneller klaar. Pasta koken in een waterkoker? Je bent niet de eerste die dat probeert.

> Koffiezetapparaat kopen

> Waterkoker kopen

Thermoskan & waterfles voor onderweg

Kan je geen minuut zonder koffie? In een kleine isoleerfles hou je je favoriete drankje tot de middag warm. Wil je plastic besparen? Filter dan zelf je kraantjeswater via de handige herbruikbare Brita waterflessen. Liever spuitwater? Met een Sodastream maak je zelf bubbels op kot! Neem je spuitwater mee naar school in de herbruikbare fles.

> Thermos kopen

> Herbruikbare Brita waterfles kopen

> Sodastream kopen

Bluetooth speaker

Met een Bluetooth speaker op kot heb je alles in huis voor een feestje. Want geef toe, de speakers van je laptop of smartphone zijn niet altijd wat je ervan had verwacht. Stream je favoriete playlist vanaf je smartphone of laptop en neem je compacte luidspreker overal met je mee. Wil je series streamen op je laptop? Je Bluetooth speaker zorgt voor het beste geluid!

> Bluetooth speaker kopen

Anker

[]

Voorraaddozen

Je hebt nooit genoeg potjes en voorraaddozen om restjes van thuis mee naar kot te nemen. Overleef de eerste dagen van de week op restjes van mama’s maaltijden die je bewaart in je eigen tafelkoelkast en snel opwarmt in de microgolf.

> Voorraaddozen kopen

Mini kookplaat

Een compacte elektrische kookplaat met 1 of 2 pitten is handig wanneer je zelf je potje wil koken. Zeker voor wie zijn of haar gezonde levensstijl ook op kot wil verderzetten. Er bestaan ook inductie kookplaten met 1 pit. Deze zijn wat duurder, maar het koken gaat wel een stuk sneller.

> Mini kookplaat kopen

Blender en soepmaker

Smoothies en soep maken met 1 toestel? Dat kan met een soepmaker! Verwerk heel snel en makkelijk overschotjes van groenten en fruit in een vers soepje of een smoothie. En zo hou je meteen ook je gezonde levensstijl in stand. En de mama is blij dat je je portie vitamientjes binnen hebt. Ook nog handig: ijsblokjes crushen voor de cocktailavond op kot? Piece of cake met een soepmaker of blender!

> Soepmaker of blender kopen

Anker

[]